Kostvejleder med speciale i vægttab

 

"Keep it simple"

Kalkun med broccoli og blomkål

1 pers. 510 kcal

90 gr. Kalkun, skåret i mindre strimler

Citronsaft – 1 tsk.

Karry – 1 tsk. Gurkemeje – 1 tsk.

Soya sauce – 10 gr. -1 spsk.

1+1 tsk. oliven olie til stegning

Løg 75 gr.

Broccoli 75 gr.

Blomkål 135 gr.

Grønne bønner 50 gr.

Iceberg salat 50 gr.

Sauce:

Soya sauce 10 gr. - 1 spsk.

Maizena 5 gr. - 1 tsk.

Vand 1,5 dl.

Ris 40 gr. rå vægt - ca. 105 gr. kogt

Bønnerne koges i letsaltet vand, tages op af vandet og sættes til side til senere brug.

Grønsagerne skæres ud og gøres klar til stegning.

Varm en wok, tilsæt 1 tsk. olie og steg kalkun, karry, gurkemeje, citronsaft og Soya i 2-3 min. Derefter tages kalkunstykkerne op af wokken.

Tilsæt 1 tsk. olie i wokken og steg løg i 2 min. Kom broccoli og blomkål i og steg yderligere i ca. 3 min.

Kalkunen kommes tilbage i wokken, sammen med soja saucen. Maizenaen rystes sammen med vandet i en meljævner og tilsættes wokken under omrøring, smag til med salt og peber.

Kom bønnerne i wokken under omrøring i ca. 2 min og retten er færdig.

Server ris og icebergsalat til.